Uw partner in groei
Van-Dongen-Oosteind-80jaar
vandongenoosteind-fly2
foto-bedrijfspand-2015
vandongenoosteind-fly3
instructieruimte2
vandongenoosteind-fly1
previous arrow
next arrow

Geschiedenis

“OVER ONS ONTSTAAN”

“In september 1937, schrijven Dingeman senior en Anna van Dongen zich in bij de Kamer van Koophandel in Breda; dit is het begin van een Handel in Granen, Meel en Kunstmest. In het pand, nu Provincialeweg 126 te Oosteind, installeerden zij eveneens een 25 pk dieselmotor samen met een steenmolen waarmee graan voor bakkerijen werd gemalen en een steenmolen voor zowel graan voor veevoeders en schors ten behoeve van de leerlooierij en een mengketel voor 1000kg voer. Dingeman Sr overlijdt in 1947 op jonge leeftijd en zoon Jan komt in het bedrijf. Op 1 augustus 1957 wordt de zaak ingeschreven onder handelsnaam Wed D. van Dongen en Zoon, en in 1961 neemt Jan de zaak over. Als echte handelsman brengt Jan van Dongen de firma naar een hoger plan. Er werden silo’s gebouwd, gedurende de zomermaanden was het een komen en gaan van graantransporten die via de firma van Dongen een bestemming vonden.

Toen mid jaren 70 de eerste vloeibare meststoffen op de Nederlandse markt verschenen, was Jan er bij om dit in het assortiment op te nemen. Later werd het in de graanhandel minder en richtte de firma zich volledig op meststoffen, gewasbescherming en service artikelen. In begin jaren 90 vulde steenwol de loodsen op de Provincialeweg. Als ik naar mijn schoonouders luister, een hele mooie tijd, in het begin ook spannend want wat zou dat gaan doen. Inmiddels weten we niet beter en is deze manier van telen heel normaal.

Dingeman jr. komt na zijn studie in 1992 in het bedrijf van Van Dongen Oosteind BV.

Grootvader, vader en zoon hebben dezelfde talenten: gedreven en staan voor de zaak. Mooi om mee samen te werken, als echtgenote van Dingeman jr kan ik dat beamen!”

Patricia van Dongen-Klaessens

Per 1 januari 2021 veranderd de naam van het bedrijf van
“Van Dongen Oosteind” in

“Groen en Groei”